У відділенні №2 цеху виробництва карбаміду «Сєвєродонецького об’єднання Азот» запущено технологічну лінію з випуску додаткових обсягів карбаміду.

«Ми запустили в роботу нову технологічну лінію виробництва карбаміду і вже отримано готову продукцію. Зараз відбувається налагодження технологічного процесу для досягнення оптимальних робочих параметрів. Наступне завдання – виведення лінії на встановлену виробничу потужність – 400 тонн карбаміду на добу», – заявив Леонід Бугайов, Голова Правління ПрАТ «СЄВЄРОДОНЕЦЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ АЗОТ».

Понад п’ять років відділення №2 цеху виробництва карбаміду було у режимі простою. Пуску першої технологічної лінії передувала комплексна підготовча кампанія: проведені діагностика і ремонт обладнання, трубопроводів, комунікацій, налаштовані системи управління.

№2 цеху виробництва карбаміду (раніше цех М-2) було запущено в роботу у 1965 році. Підрозділ складається з двох технологічних ліній. Після проведення модернізації фактична виробнича потужність відділення становить 800 тонн карбаміду на добу. Загальна потужність цеху виробництва карбаміду – 2000 тонн на добу.

Причина запуску нових потужностей – карбамід має стабільний попит на різних ринках.

«Підприємства OSTCHEM навчилися швидко реагувати на мінливу кон’юнктуру ринків. Якщо вигідніше випускати карбамід, ми збільшуємо обсяги виробництва карбаміду. Якщо є підвищений попит на аміак чи селітру, ми, відповідно, нарощуємо обсяг виробництва цих продуктів. Ми намагаємося нарощувати випуск найбільш маржинальної продукції», – зазначив Леонід Бугайов.

За його словами, на підприємстві почався комплекс підготовчих робіт із запуску другої лінії у відділенні №2 цеху виробництва карбаміду, проте перспективу запуску цієї лінії буде визначати поточна ситуація на ринку добрив.

На Сєвєродонецькому «Азоті» було відновлено повний виробничий цикл з випуску азотних добрив у березні 2020 року. Після майже півторарічного простою підприємство відновило роботу цеху з виробництва аміаку (1-А), запустило у роботу відділення №1 цеху виробництва карбаміду потужністю 1200 тонн на добу.

 
Шаблон сайта скачали с JooMix.org