Збір інформації продовжено до 3 вересня цього року.

Федерація роботодавців України послідовно відстоює свою позицію у недопущенні постійного зростання цін на енергоносії та інформує про підвищення ціни на електроенергію більше ніж в 2 рази (орієнтовна середньозважена ціна становить 3500 грн/МВт∙год).

Зазначені зміни відбулись з набуттям чинності постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 30.07.2021 № 1227 «Про внесення зміни до постанови НКРЕКП від 08 квітня 2020 року № 766».

На нашу думку, таке зростання ціни у подальшому також призведе до зростання тарифів на передачу та розподіл електроенергії, а також диспетчерське (оперативно-технічне) управління нею.

Таке суттєве здорожчання електроенергії матиме вкрай негативний вплив на кінцеву собівартість продукції та послуг, конкурентоздатність українських підприємств на зовнішніх ринках, що може призвести до зниження обсягів виробництва та зменшення робочих місць.

Для формування позиції Федерації з даного питання та звернення до вищого керівництва держави просимо надіслати інформацію про:

  • потенційне збільшення витрат на електроенергію, частку витрат на електроенергію у собівартості продукції підприємства;
  • зростання собівартості основної продукції підприємства у абсолютному та відносному виразі;
  • вплив на конкурентоспроможність продукції підприємства на ринках збуту.

Інформацію направляйте до 3 вересня 2021 р. на електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Контактна особа Ольга Кулик, (093) 596-00-89.

Шаблон сайта скачали с JooMix.org