23 серпня Черкащину відвідала делегація китайських інвесторів на чолі з віце - президентом Спілки хіміків Китаю, президентом Китайської асоціації з переробки пластмас Цао Цзе.

 

Зустріч відбулася за участі першого заступника голови Черкаської облдержадміністрації Тараса Висоцького, президента Союзу хіміків України Олексія Голубова, голови Черкаського обласного об'єднання організацій роботодавців Бориса Райкова та керівників і фахівців хімічних підприємств регіону, інститутів комерційних структур .

У ході зустрічі сторонами обговорювалися питання інвестування в хімічні промислові підприємства регіону, створення китайсько-українського сільськогосподарського технопарку на базі Черкаського державного заводу хімічних реактивів, перспективи створення китайсько-українського хімічного кластера в Україні тощо.

Сторони прагнуть до співпраці та домовилися про створення нових хімічних підприємств в Україні шляхом залучення китайських інвестицій. До України буде поставлятися найсучасніше обладнання для виробництва конкурентоспроможної на світовому ринку продукції, а рівень викидів шкідливих речовин в навколишнє середовище відповідатиме європейським нормам.

Китайська сторона зацікавлена у розробках українських вчених в області нанотехнологій, насамперед, в таких напрямках, як:

- отримання засобів захисту рослин і мікродобрив в органічній формі;
- виробництво ветеринарних препаратів та корму для органічного тваринництва;
- виробництво органічних продуктів харчування;
- застосування препаратів нового покоління для збереження популяції бджіл;
- використання органічних препаратів для збільшення термінів зберігання овочів і фруктів.

Шаблон сайта скачали с JooMix.org